Rólam

Köszöntelek a honlapon! Erszény Krisztiánnak hívnak, Hahotajóga-vezető vagyok, vagy ha úgy tetszik, nevetés-vezető, kacagás-karnagy.

A 90-es évek elején találkoztam először a meditációval, mint a relaxálás egyik legnagyszerűbb módszerével, és ez a módszer vált később az önmagam megismerésének terén végzett munkám alapjává.

1994 óta foglalkozom a legkülönbözőbb spirituális utak tanításaival, a kezdetektől tanulmányozom a buddhizmust, a taoizmust, a krisna-hitet és a keresztény vallásokat is, illetve a vallásokon túlmutató utakat. A kilencvenes évek elején megismerkedtem az aikidó, majd a tajcsicsuan módszerével, majd két évtizednyi gyakorlás és tanítás után, 2013. januárjában találkoztam az indiai jógával.

2012-ben, egy pánikbetegség kapcsán fedeztem fel a minden ideológiától mentes Hahota Jóga módszerét, s most, miközben továbbra is gyakorlom a keleti egészségmegőrző praktikákat, a Hahota Jóga nagyszerű módszerének a továbbadásával foglalkozom. Bevallom, nem vagyok vallásos, sem hívő, én elsősorban az emberekkel foglalkozom, bennük hiszek, és az emberi kapcsolatok javítását tartom szem előtt.Ezzel a bloggal két célom van: az egyik, hogy útjelzőket gyűjtsek össze önmagam és azok számára, akik a valódi, nem a pusztán anyagi javakhoz köthető értékeket keresik az életükben.

Ha ezek az útjelzők hozzájárulnak akár csak egyetlen embernek is az önmagára találásához, akkor már elértem a célomat.

A másik gyakorlatiasabb: szeretném bemutatni és megmutatni mindenkinek a "Gyógyító nevetés" módszerét, ami Magyarországon Hahota Jóga néven válik egyre ismertebbé.

A Hahota Jóga - Laughter Yoga, vagyis a nevetőjóga - módszere szigorúan független mindenféle világnézeti vagy vallási irányzattól, illetve politikai nézettől, így mindenki számára nagyszerű, felszabadító élményt jelenthet a gyakorlatok megismerése. Számomra is egyet jelent a függetlenséggel, a szabadsággal, a bármilyen dogmáktól vagy kényszerektől való mentességgel, a módszer-nélküliséggel, így a Hahota Klubok és foglalkozások gyakorlatát is ennek szellemében vezetem.

Az irányjelzőm:
"Akinek el kell utaznia és el kell vonulnia valahová ahhoz, hogy átélje azt, ami mindig mindenütt jelen van, az ahhoz az emberhez hasonlatos, aki azért van úton kelet felé, hogy közelebb legyen a napfelkeltéhez.
A szemlélődő, elmélyülő tudatosság és a lelki béke független attól, hogy fák vagy felhőkarcolók veszik-e körbe az embert, hogy jurtában vagy panelházban lakik-e.
Bárhol, bármikor be lehet hunyni a szemet, hogy a jelen pillanat bölcsességében magunkba nézzünk, és bárhol fel lehet nézni az égre, hogy a Végtelen Tér feltáruljon: a Tiszta Tudat, a Tökéletes Teljesség minden jelenségben felismerhető."

Foglalkozásokat tartottam és tartok többek között évente az újbudai EgészségPart rendezvényén, az Everness Fesztiválon, az Indián Nyár fesztiválon, a Nevetés Világnapján a Gellért-hegyen, valamint alkalom adtán a Testnevelési Főiskolán a sportedzők sportpszichológia-szemináriumán, illetve eddig két alkalommal a Nemzetközi Jóga Fesztivál és Gangesz-Duna Nap nevű rendezvényen.

Ha felkeltette a figyelmedet a Hahota Jóga lehetősége, és szeretnéd megtudni, hogy pontosan hogyan is működik ez a módszer, kattints ide!

Ha szeretnéd tudni, hogy mire való "a blog", és hogy ki is az a Nevető Buddha, ide kattints!

Ide kattints, ha szeretnéd meglátogatni a Facebook-oldalamat, ahol mindig találhatsz aktuális, témába vágó frissítéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!