Munkahelyi Hahota

A Hahota Jóga módszere napjainkra a világ 72 országát hódította meg, s nem véletlenül! Hatékony eszközt nyújthat a munkahelyi stressz csökkentésében, valamint megteremtheti a boldog és energikus munkavégzés egyik legfontosabb feltételét, a motivált és jókedélyű munkaerőt.

  • Az 1995-ben, Dr. Madan Kataria által kifejlesztett módszer igazi áttörés jelent a stresszcsökkentés terén, mivel lehetővé teszi, hogy bárki úgy részesülhet a nevetés jótékony hatásaiból, hogy baráti csoportban végzi a nevető gyakorlatokat, anélkül, hogy bármiféle intellektuális humorizálásra, viccmesélésre vagy komikus történetekre lenne ehhez szüksége.

DE HOGYAN IS MŰKÖDIK A HAHOTA JÓGA??

A hosszan tartó szándékos nevetéssel több szén-dioxidot lélegzünk ki, mint amennyi a hétköznapi légzésünk során megszokott, megnövelve ezzel a tüdőnk kapacitását, ami többlet oxigénnel látja el a testünk sejtjeit, és nem mellékesen az agyunkat is. A rendszeres gyakorlás javítja a napközbeni hatékonyságot, a mentális frissességet és a koncentrációt.

  • A BBC és a Google irodáiban már bevett módszerként alkalmazzák a nevető jógát, valamint Oprah Winfrey és a brit színész, John Cleese is megbizonyosodott a módszer hatékonyságáról, s erről hangot is adnak a műsoraikban. Olyan tekintélyes kiadványok méltatták a módszer pozitív hatásait, mint a Time magazin, a The New Yorker, a National Geographic, a Wall Street Journal, a The Daily Telegraph és még sokan mások. Magyarországon a Life Networkön futó dokumentumfilm által lehet sokunk számára ismerős.

A Hahota Jóga előnyei a munkahelyen abból adódnak, hogy: Jóval költséghatékonyabb és kevésbé időigényes mint a legtöbb stresszcsökkentő módszer. Azonnal képes csökkenteni a stresszt, már az első alkalommal érezhető a hatása. Könnyű gyakorlatokból áll, amit bárki képes elvégezni, s tudományosan bizonyított, mérhető eredményekkel rendelkezünk az egészségre kifejtett előnyös hatásairól.

  • A klinikai kutatásokat elsősorban Bangaloreban, Indiában, valamint az Amerikai Egyesült Államokban végezték, s ezek bebizonyították, hogy a nevetés csökkenti például a stresszhormonok (adrenalin, kortizol) szintjét a vérben.
MELYEK A HAHOTA JÓGA JÓTÉKONY HATÁSAI?

A nevetés a leggyorsabb módja annak, hogy csökkentsük a stressz-szintünket
Bár számos módszer létezik arra, hogy csökkentsük a stresszt, a nevető-gyakorlatok alkalmazása ezek közül a leggyorsabb, és a hatásai már első alkalommal érezhetőek. A Hahota Jóga egy olyan gyakorlat, amely csökkenti a fizikai, mentális és érzelmi stresszt, miközben megteremti az érzelmi egyensúlyt. Növeli a pozitív érzelmeket, csökkenti a negatívakat, miközben tudva lévő, hogy a tehetséges és képzett munkavállalók sem teljesítenek megfelelően, ha érzelmileg zavarodottak.

Egészséges testmozgást nyújt az elfoglalt emberek számára
A Hahota Jóga egy aerob testmozgásként fogható fel - csak éppen számottevő izzadság nélkül. Dr. Williams Fry, a Stanford Egyetem professzora bebizonyította, hogy tíz perc kiadós nevetés hatása megegyezik azzal, mintha egy evezőgéppel edzenénk harminc percen keresztül. Megemeli a pulzusszámot, élénkíti a vérkeringést, oxigénnel tölti fel a szervezetünket, és segít eltávolítani a méreganyagokat.

Növeli a teljesítményt
Egy adott pillanatban a teljesítményünket mindig meghatározza a pillanatnyi hangulatunk minősége. A Hahota Jóga képes perceken belül megváltoztatni a hangulatunkat, miközben endorfint szabadít fel az agyunkban. A tudomány álláspontja szerint az agynak 25%-kal több oxigénre van szüksége mint a többi szervünknek, s mivel a Hahota Jóga növeli az oxigénellátást, segíti az agyaunkat az optimális teljesítményben és növeli az energiaszintünket.

Nagyszerű csapatépítés
A Hahota Jóga hatékony eszköz ahhoz is, hogy kapcsolatot építsen az emberek között. Segít abban, hogy a munkatársak pozitívabb mentális hozzáállással dolgozzanak együtt, optimista és motivált legyen a hangulatuk, és könnyebben megtalálják egymással a közös hangnemet.

Motivációt ad és segíti a kommunikációt
Az ügyfelekkel és partnerekkel kapcsolatban lévő dolgozók, valamint az értékesítés és a marketing számára abban segít a Hahota Jóga, hogy jó hangulatban, egy mosollyal az arcukon álljanak a feladataik - és ügyfeleik - elé. Javítja a kommunikációs és motivációs készséget, javítja a dolgozók hangulatát, s ezáltal növeli a vevők elégedettségét.

Serkenti az innovációt és a kreativitást
A gyermeki játékosság újrafelfedezése révén a Hahota Jóga serkenti az agyi aktivitást, amely a kreativitásunk székhelye! Segíti az új gondolatok és új felismerések felbukkanását, az új ötletek bevezetését, és hozzájárul a folyamatos megújuláshoz.

Növeli az odafigyelés képességét
Az emberi agy sajátossága, hogy kilencven percnél tovább nemigen képes a folyamatos koncentrációra, azt meghaladóan drasztikusan csökken a figyelme. Egy 5-10 perces Hahota Jóga gyakorlás jelentős energialöketet adhat a résztvevőknek a hosszú tréningek és konferenciák alkalmával, s emellett segít visszanyerni a figyelmet, fokozza tanulási készségeket, és növeli a koncentráció eredményességét.

  • Ha szeretnéd, hogy a munkatársaid könnyedebb, barátságosabb légkörben dolgozzanak együtt, akkor munkahelyi hahota-foglalkozásért, kérlek, keress meg az elérhetőségeimen.
  • Ha csapatépítő tréningre készülsz, és örömmel vennél egy nagyon hatékony és nagyon felszabadító, egyértelműen kapcsolatjavító foglalkozást, kérlek, keress meg az elérhetőségeimen.

Hivatkozások:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!