2017. július 24., hétfő

Dr. Kataria a TEDMED-en

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe a Hahota Jóga alapítójának, Dr. Madan Katariának a TED-es előadását. A videó nyelve angol, felirat bekapcsolható.

Dr. Madan Kataria - azaz ahogy sokan ismerik: a Kacagó Guru -  1995-ben alapította a Hahota Jógát, stresszcsökkentő és egészségmegőrző céllal. Miközben a nevetés egészségre gyakorolt hatását vizsgálta, lenyűgözte őt az a számtalan kutatási eredmény, ami a témával kapcsolatban fellelhető volt már abban az időben, amikor ő, gyakorló orvosként diagnosztizálta az emberek életében jelen lévő nevetés-deficitet. Úgy döntött, hogy megtalálja a módját annak, hogy ezeket a tapaszrtalatokat átadja a betegeinek és akinek csak lehet. 
 
Az eredmény a Hahota Jóga, egy egyedüláló "edzésprogram", amely egyesíti a csoportos nevetés-gyakorlatokat a jóga-lélegzéssel, a így bárkinek lehetővé teszi, hogy felszabadultan és szívből jövően nevessen, anélkül, hogy vicceket kellene mesélnie vagy humoros jeleneteket kelljen néznie ehhez. 
 
Az USA-ban, Kanadában, Európában, Ausztráliában, a Közel-Keleten, Délkelet-Ázsiában, Kínában és Afrikában gyorsan terjedő új koncepciót széles körben olyan híres kiadványok tették ismertté, mint a TIME magazin, a National Geographic és a Wall Street Journal, a BBC, az Oprah Winfrey Show.
 
Ha szeretnéd te is kipróbálni a feltételek nélküli nevetést, kattints a FOGLALKOZÁSOK fülre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!