2016. augusztus 6., szombat

Teljes tudattal

Mindannyian a boldogságot keressük, ahogy azt a Dalai Láma is gyakran mondja, és ez kétségkívül így van. Sokan úgy érzik, hogy akkor lehetnek boldogok, ha körülöttük is boldog emberek vannak. Mások pedig olyan megoldást választanak, amellyel másoknak fájdalmat okoznak. Azt hiszik, hogy ők maguknak így lesz jobb, így lesznek elégedettebbek, és ettől boldogabbak is, ha az örömüket a mások öröméhez való viszonyítás alapján értékelik.

Jó ha tudjuk azonban, hogy ha egyszerűen csak ellazulunk és felismerjük az adott pillanat tökéletes természetét, ami abban a pillanatban felmerül, akkor az nem egy konkrét örömhöz kötődik, nem egy valami felett érzett boldogság, persze nem is boldogtalanság, hanem egyszerűen az örömteli energia-rezgés állapota. Ami az igazi természetünk.Nem a valami felett érzett örömöt keressük, nem a boldogtalansággal szembeni boldogságot, hanem a tiszta tudatosságot, amelyben bármi is merül fel, az rendben van úgy, ahogy felmerül. Egyszer egy tanítóm ezt a "vanás" vagy "levés" állapotának írta le. Ebben az állapotban nincs szükség kritikára és változtatásra, nem kell semmilyen körülményt megváltoztatni, és belül sem kell megváltoznunk.

A gondolatok is tőlünk függetlenül merülnek föl. Ami felmerül, az felmerül: nem kell emiatt bánkódni, szégyenkezni, lelkiismeret-furdalást érezni, vezekelni, bűnhődni.

Ez az itt és most állapota, a valódi, meditáció nélküli meditáció.

A Hahota Jóga éppen ezt az állapotot teremti meg. A felhőtlen, gondtalan, minősítés nélküli jelenlét állapotát, a tiszta tudatosságot.

Egyetlen foglalkozás elég hozzá, hogy megtapasztald ezt az állapotot és azt az érzést, amit ez adhat neked! És megérted, hogy mennyire tisztává teheti a mindennapi gondolkodásodat és az élethez való hozzáállásodat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!