2016. június 21., kedd

Józanság

Nagyon fontos a józan ítélőképesség. Amikor azt olvasom, hogy valami egy tanfolyamon tanulható meg a legjobban, az még érthető. Fontos a személyes átadás, és sokszor érdemes belecsöppenni egy kurzusba, a hangulat, a húzóerő, a pozitív energiák és tapasztalatok miatt, valamint azért, mert olyankor az ember intenzíven "beavatódik" egy személetmódba.

Amikor viszont a tanfolyam díja egyszerűen kideríthetetlen, mert sehol nem írnak róla, még a honlapon a tanfolyamra való jelentkezésnél sem, az egy kicsit furcsa. Vajon miért titkolják?

Később, amikor nem kevés keresgélés után megtalálom, hogy tíz éve az egynapos tanfolyam huszonötezer forintba került, akkor már sejthetem, hogy mostanság többet kérnek érte. De ha megéri, akkor miért ne!

Azután azt olvasom róla a mester könyvében, hogy nem elég ezt a tanfolyamot egyszer elvégezni, folyamatosan újra meg újra el kell menni ugyanarra a tanfolyamra, akár havonta is. Ilyenkor az ember belegondol, hogy vajon miért...

A mester elmagyarázza egy oldallal később, hogy ha csak egyszer végzed el a tanfolyamot, és utána nem ismétled rendszeresen és gyakran, újra meg újra befizetve a tanfolyami díjat, akkor végül is semmit nem értettél meg ebből a módszerből.

Nos, ilyenkor kell az embernek becsülnie magát annyira, hogy hajlandó mérlegelni, és egy szívéből jövő döntést hoz, amit utána bátran fel tud vállalni ÖNMAGAD előtt.

Ugyanis mindig Te döntesz arról, hogy mit fogadsz el és mit vállalsz fel!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!