2015. december 5., szombat

A Mikulás levele

Remélem, éppen csizmasuvickolás közepette ér benneteket a levelem. Nem tudom, milyen butaságokkal tömték tele a fejeteket, mikor azt mondták nektek, hogy a Mikulás nem létezik, de gyorsan felejtsétek is el azokat! Élek és virulok!

A Mikulás is elfoglalt ember, és a közhiedelemmel ellentétben nem csak egy napot dolgozik. Egyrészt, a lökött amerikaiaknak nem jó, hogy ma jöjjek, ezért Karácsonykor ugráltatnak, másrészt az ajándékok körüli hercehurca is jócskán ellát munkával az állítólagos "szabadnapjaimon". Logisztika, marketing, uniós előírások, pénzügyek, miegymás.Ami a mai napot illeti, probléma az van dögivel. Nincs hó, nem csúszik a szán. Ráadásul a szokatlanul enyhe időjárás miatt megeredő lucernásba tévedt a kettes számú rénszarvasom. Ettől persze felfúvódott és szeles lett szegény. Nem lenne nagy élmény mögötte ülni egy ilyen hosszú úton, ezért csak egy rénszarvassal teljesítem a távot. Ez lassabb tempót eredményez, ezért a frekventáltabb településeken lakó lurkókhoz csak jelentős késéssel érek majd oda.

A szánommal is akadnak problémák. Újat kellett rendelni, mert a tavalyit ellopták, és mivel csak ma érkezett meg, még szoknom kell. Első próbára kissé alulkormányzottnak tűnik, de majd csak megoldom.

Megjelentek ma nálam a munkavédelmi felügyelők, és fel akartak jelenteni. Azt kifogásolták, a nálam dolgozó krampuszokkal kapcsolatban, hogy feketemunkások. Még azzal is megfenyegettek, hogy visszavonják a vállalkozói engedélyem. Elhajtottam őket azzal, hogy ezek bizony lelkes önkéntesek.

Elmentem tegnap virgácsot szedni a rossz gyerekeknek, de elkaptak a természetvédelmi őrök, és azt mondták, természetkárosításért megbüntetnek. A dolog tettlegességig fajult, és bezony a Mikulás hátsójába eregettek néhány golyót. Aggodalomra semmi ok, szépen gyógyulok, de a virgácsoknak lőttek, ezért a rossz gyerekek idén nem kapnak semmit.

Néhány szabály a mai estével kapcsolatban:

1. Kutyás házba nem megyek.
2. Reklamációt nem fogadok el.
3. Koszos csizmák üresen maradnak.
4. Nem a kéményen át közlekedem, mert retkes lesz a ruhám. Mégis, mire való az ajtó?
5. Aki megpróbál sokáig fenn maradni és megvárni, az két fülessel gazdagabban térhet nyugovóra.
6. Este hideg van. Kéretik lassú tűzön melegen tartott forralt borral várni a Mikulást.
7. Aki stréber, és már másnap elkezdi írni a jövő évre vonatkozó kívánságlistáját... nos, annak annyi.

Most elnézést, de sietek, mert egy parkolóóránál állok és nincs jegyem.

Vigyázzatok Magatokra és legyetek rosszak, mert így kevesebb helyre kell mennem.

Üdv: a Mikulás


(Email-ben érkezett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!