2015. december 14., hétfő

Vak hit

Ha vakon hiszel egy tanításban, és félsz azt megvizsgálni, vagy akár megkérdőjelezni, akkor az emberi gondolkodás képességét, a józan ítélőképességedet dobod a kukába. 

Egy élő és hiteles tanítás attól él, hogy az emberek a mindenkori megértésüknek és helyzetüknek megfelelően képesek azt újraértékelni. 
Sok tanításban bűn az, ha kérdéseket teszel fel, hiszen nincs az értelemre ható válasz, csupán az engedelmességre ható válaszok vannak. Vakon kell tehát hinned, és te - az engedelmes megfelelést a szabad gondolkodás és megismerés joga fölé helyezve - vakon akarsz hinni ebben a tanításban. 

Így pontosan azt kapod, amit kérsz: vakságot

Egy helyes tanítás, egy helyes vallás, egy helyes világnézet szabaddá tesz, nem pedig engedelmessé!

Becsülnöd kell magadat annyira, hogy bármit megvizsgálj, és magad döntsd el, hogy mit tartasz abból helyesnek és követendőnek.

A Hahota Jóga azt tanítja meg neked, hogy önmagad legyél, elvárásoktól, kötelességektől mentesen. Hogy megtaláld magadban azt a gyermeket, aki a megfelelési kényszer előtt voltál, s aki a lelked mélyén ma is vagy, vagyis hogy megszülethessen belőled az a felnőtt, aki mer szabadon játszani és kísérletezni. Ez az, ami miatt érdemes eljönnöd egy Hahotaklub-foglalkozásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!