2015. november 7., szombat

Túl a valláson

„Nyilvánvaló, hogy hiányzik valami abból, ahogyan az életünket éljük. De vajon mi? Én azt gondolom, hogy az alapvető probléma az, hogy minden területen túlságosan nagy figyelmet szentelünk a külsőségeknek, az anyagi dolgoknak, és túlságosan keveset az erkölcsi* és a belső értékeknek.”

„A vallás sok millió embernek nyújtott segítséget a múltban, sok milliónak segít a napjainkban, és sok milliónak segít majd a jövőben is. Azonban ma már sokan vannak a világon, akik egyik vallás tanításait sem követik. Egy kiválasztott vallásra épülő etika** csak az emberek egy részét képes megszólítani, minden ember számára nem lehet értelmezhető.”


„Ma olyan etikai megközelítésre van szükség, amely nem a vallásra épül, s ezért egyaránt elfogadható azok számára, akik hittel élnek, és azok számára is, akik nem. Egy világi etikára.”

(idézetek a Dalai Lámától)


A Hahota Jóga - én fontosnak tartom ezt mindig elmondani - mentes mindenféle világnézeti, vallási, vagy akár politikai nézettől, részrehajlástól és elköteleződéstől. A nevetés nem köthető kizárólagosan ezek egyikéhez sem, és nem zárható ki belőle ezek egyike sem!

Ha a Hahota Jóga tanításait bármilyen hagyomány vagy izmus szűrőjén keresztül nézed, teljesen elszalasztod azt, amit ez a módszer taníthatna neked. A nevetés mindenkié, így mindenki számára elérhető, ezért nem szabad, hogy bármiféle lelkiismereti korlátot gördítsünk az igazi természetünkből eredő öröm és derű megtalálása elé. A Hahota Jóga mindenkit olyannak fogad el, amilyen. A nevetés nem elválaszt, hanem összeköt, ez a dolga, ezért létezik.

Ez a módszer, a Hahota Jóga, és én magam, mint nevetés-vezető, abban segítek Neked, hogy ezt a nézőpontot felismerhesd és beilleszthesd az életedbe.

Szeretet, Béke & Nevetés: Krisztián

Ha szeretnél eljönni a soron következő hahotajóga-foglalkozásra, kattints ide a tudnivalókért!

* Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén.

** Az etika vagy erkölcstan az emberi cselekedeteket irányító erkölcsi értékek és társadalmi normák rendszerezése, tudományos vizsgálata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!