2015. október 19., hétfő

Nem élhetsz kétszer

Sokszor olvasok jótanácsokat az élet megismeréséről, és ha ezeket szeretném összegyűjteni, ahhoz külön blogot lehetne nyitni. Most egy olyan gondolatsort osztok meg, amit én is valahol olvastam, és egy kicsit kiegészítettem a saját gondolataimmal.

 


Csak egyszer élsz.

Habár a fenti üzenet mára elcsépeltnek tűnik - hiszen a csapból is ez folyik, nem is beszélve az internetről -, attól még ez így van. És ha a reinkarnációt vallod esetleg, van számodra egy hírem: a reinkarnációt tudományosan gyakorló tibeti szerzetesek tapasztalata azt mutatja, hogy a tudatod újraszülethet, a legjobb esetben egy másik ember testében, de az már nem Te vagy. Abban a testben és azzal a személyiséggel az már nem a Te életed. Amit a saját életedért Te megtehetsz, az itt van előtted, itt és most.

Az emberek úgy élik az életüket, hogy a tegnapon rágódnak és a holnapon aggódnak. Pénzt gyűjtenek, amit soha nem költenek el, elmulasztanak lehetőségeket, amik soha nem térnek vissza, és leélnek egy teljes életet anélkül, hogy jelen lettek volna a pillanatban.

Ha mindig olyasmit csinálsz, amit szeretsz, valójában soha nem kell dolgoznod.

Raktál-e már össze egy számítógépet, hallgattad-e már meg egy ember panaszát, vagy fociztál-e már  kizárólag azért, mert kedved volt hozzá, mert érdekelt téged az a tevékenység? Ha igen, akkor is, az esetek többségében ezek számodra hobbik, amiket a szabadidődben végzel alkalmanként vagy rendszeresen. De vannak nem is kevesen, akiknek ez az életük hivatása. Ők elérték, hogy azzal keresik a kenyerüket, amit igazán élveznek. Lehetséges-e, hogy ez tette őket olyan sikeressé?

A végén nem az számít, hogy mennyi év volt az életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt az éveidben.

Ez a gondolat talán önmagáért beszél, és nekem most olyan, mintha egy mantrát mondanék. Számomra nincs ennél fontosabb! Hasonló, mint az "azért egyél, hogy élj, és ne azért élj, hogy egyél", ami szintén egy okos, megfontolandó tanács. Az élet minősége sokkal fontosabb mint a hossza!

Az életnek nincs célja, az élet maga egy lehetőség.

Amikor az embereket megkérdezik, hogy mit akarnak elérni az életben, többnyire anyagi javakat sorolnak fel, és olyan eszközöket, melyekkel ezeket elérhetik, mint pl. a jó munka, a pénz vagy egyszerűen a szabadság. Ezek persze hasznos dolgok ahhoz, hogy megkaphasd a jól megérdemelt boldogságodat, de azt kell mondjam, nincs valódi válasz a nagy kérdése, mert túl személyes ahhoz, hogy sablonosan meghatározzuk. Nincs jó és rossz válasz rá, egyedül Te döntheted el, mihez kezdesz a lehetőségeiddel. És egyedül neked van jogod eldönteni ezt - de persze figyelembe vehetsz hozzá bármennyi küldő és belső motivációt, érdeket, szabadságot, fenyegetettséget, mindent. De a döntés egyedül a Tiéd.

(forrás: Speak! nyelviskola)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!