2015. szeptember 25., péntek

A média és a gyermekek

Ez az a téma, ami nagyon sokszor megjelenik manapság az internetes megosztásokban, és bár lépten nyomon hangsúlyozza, hogy a gyermekekre mennyire káros hatással van a televíziózás, a gondatlan számítógép- és mobiltelefon-használat, az emberek nagyon nagy része mégis a televíziót és a számítógépet használja bébiszitterként.

Kósa Éva előadását osztom meg most, mely a Mindentudás Egyetemén hangzott el, és erről mesél, valamint ezzel kapcsolatban igyekszik a helyes útra téríteni minden nyitott szívű embert.

 


Napjainkban a médiumok, mindenekelőtt a televízió elterjedtsége jelentős mértékben átalakítja a szocializációs folyamatot. A mára már hagyományosnak tekinthető médiumok (film, újság, televízió, videó stb.) mellett a gyorsan elterjedő új technológiák is egyre jelentősebb szerepet játszanak a gyerekek és a fiatalok mindennapjaiban. Az előadás a média hatásának általános elméleti kérdéseit taglalja, valamint megvizsgálja, milyen tényezőktől függ, hogy mit értenek a gyerekek a médiából, és bemutatja a felnőttek szerepét a gyerekek médiához való viszonyában.

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!