2015. május 1., péntek

Dr Madan Kataria üzenete

Kedves Hahotajóga-barátok!

Minden május első vasárnapján a világ a Nevetés Világnapját ünnepli! Idén ez az alkalom a többinél különlegesebb, hiszen ebben az évben tölti be a Hahota Jóga - Laughter Yoga - a fennállásának 20. évét!

A Hahotaklub-mozgalom 1995-ben indult, s azóta a világon több mint 100 országban alakultak meg önkéntes Hahota Klubok. Ezek a klubok azért dolgoznak, hogy minél több és több nevetés és öröm színesítse az emberek életét.

A Hahota Jógát iskolákban, főiskolákon, egyetemeken, idősotthonokban, kórházakban és börtönökben egyaránt gyakorolják, a számtalan egyéb helyszín mellett.

A Küldetésünk nem más, mint az egészség, a boldogság és a "világbéke" megteremtése a nevetés "eszköztelen eszköze" által. És annak a módja, hogy ezt sikeresen meg is valósítsuk, végtelenül egyszerű:

"Ha az emberek boldogok és egészségesek, természetes módon hozzájárulnak a világbékéhez, hiszen a belső békéjük külső békét teremt."
Beszéljünk az egészségről

A Hahota Jóga egy egyszerű, költséghatékony testmozgás, ami csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, és oxigénnel látja el testünk minden egyes sejtjét. Aki minden nap nevet, nem könnyen ragad rá a betegség, és ha mégis valamilyen krónikus egészségi gonddal küszködne, sokkal könnyebben felépül a betegségéből.

...a boldogságról

Az emberek legtöbbször azért nem boldogok, mert a boldogságot a külső világban keresik. Mivel a külső körülményeket nem tudjuk megváltoztatni, a legjobb, amit tehetünk: megváltoztatjuk a velük kapcsolatos érzéseinket, érzelmeinket. Ez a belső változás a kulcsa annak, hogy meglássuk a változást a külső világban.

A Hahota Jóga megtanítja nekünk, hogy a boldogság legegyszerűbb módja az, ha megtaláljuk a belső boldogságunkat az ok nélküli nevetés módszere által. Jelszavunk:

"Nem azért nevetünk, mert boldogok vagyunk; boldogok vagyunk, mert nevetünk!"

... a nevetés által létrehozott "világbékéről"

A nevetés egy egyetemes nyelv, amelyet mindnyájan értünk és beszélünk. Az ingyenes és önkéntes Hahota Klubok létrehozásával, melyek a világ minden szegletében megtalálhatók, egy olyan egyetemes közösséget hozunk létre, amely úgy köti össze egymással a különböző országok és népek egészséges és boldog embereit, mint egy nagy család tagjait.

Álljunk hát meg ezen a napon egyetlen percre a mindennapi rohanásban, emeljük fel a kezeinket az égbolt felé, és miközben szívből nevetünk egy jót, küldjük el ezeket a rezgéseket, szeretetet, a szeretetet és a békét, szerte a világba!

Ha szeretnél kipróbálni egy Hahota Jóga foglalkozást, kattints ide!

További érdekességekért és tudnivalókért pedig kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!