2015. április 20., hétfő

Mosolyogj minden nap!

Mosolyogj minden nap!

Ha összekacsintasz vagy öszemosolyogsz egy idegennel, akár reggel, a buszmegállóban, az mindkettőtök napját fel fogja dobni. Ez annak köszönhető, hogy minden ember jobban érzi magát, ha kötődik valakihez, vagy ha önmagához hasonló, a világra nyitott és ráadásul ezt kimutató embereket lát a mindennapokban. Ha valaki a nap mint nap látott idegennel csak egy mosoly erejéig öszebólint, ez a mosolygó-izmokat is aktiválja, amitől akár egész napra szóló pozitív benyomást szerez.


Húzd ki magad!

Lehet, hogy egyszerű élettani hatása van annak, hogy ha valaki kihúzza magát, magabiztosabbá válik, de kereshetünk mögötte spirituális magyarázatot is. Az egészséges és egyenes tartás kedvez a keringésnek, a légzésnek, ami többlet energiával látja el a szervezetedet. A hatás-visszahatás törvénye szerint az egészséges test egészséges belső tartást ad nekünk, és ez természetesen fordítva is igaz. Nem mellékesen - a világ egyik legszebb tudománya alapul ezen: a jóga.

Csevegj egy idegennel!

Légy kedves a kávézóban a felszolgálóval, vagy a boltban a pénztárossal. Egy mosolygós "köszönöm szépen", egy "szép napot" felkiáltás, vagy egy "köszönöm a finom kávét" nem kerül nagy erőfeszítésbe, ám legalább két embernek jelent pozitív impulzust és egy kis figyelmességet.

Légy hálás!

Amikor rossz passzban vagy, gondold végig gyorsan, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás az életedben. Hogy milyen fantasztikus a családod, nagyszerű a munkád, és hogy egészséges vagy. Reggel, a munkába menet egyenként gondold át, hogy kinek lehetsz hálás az életedben, és hogy miért. Jó szórakozás sülhet ki belőle, valamint előhozza az élet értékes, vidám momentumait.

Végül: gyere el egy Hahota Klubba :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!