2015. április 24., péntek

Kamillatea

Szeretem, egyszerűen azért, mert mézzel és citrommal mennyei íze van. És azért is, mert sokan nem kedvelik, és így úgy érzem, hogy én egy kiváltságos csoporthoz tartozom, akik megérezték ennek a növénynek a különlegességét.

Igen, az ember sokszor érzi úgy, hogy a személyiségéhez tartozik az, hogy valamiben különbözik a társaitól.

Akkor kezdtem el inni a kamillát, amikor, évekkel ezelőtt, közeli kapcsolatba kerültem a pánikbetegséggel. Volt vele egy viszonyom. A kamilla frissítő, fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antiallergén és nyugtató hatása eléggé ismert, bár a mai - modern, nyugati - gyógyászat inkább a gyógyszerek szedésében látja és ajánlja a megoldást a problémáinkra. Nekem a kamilla volt az első gyors segítség ahhoz, hogy ne kelljen felbontani a xanax dobozát - napi három pohár már hatékonyan enyhítette a szorongást.


Azt olvastam ugyanis, hogy a hatása ugyanazon a biokémiai funkción alapul, mint ezek az antidepresszáns gyógyszerek.

Most megosztok pár hivatkozást (magyarul: linket), amely ezzel a csodálatos növénnyel foglalkozik, ami sok esetben tényleg szebbé teheti a nehezebb napjainkat is. Mézzel és citrommal biztosan, kóstoljátok csak meg!

A kamilla gyógyhatásai
Kamilla, Orvosi székfű
Ismerjük meg a kamillatea gyógyító hatását
Ne szorongjon, igyon kamillateát
A kamilla nem csak gyulladáscsökkentő, de eloszlatja a szorongást is

A kamilla a babonák ellenére biztonságos növénynek mondható, bár az figyelmet érdemel, hogy egyes embereknél allergiás re­ak­ciókat válthat ki. Rokon fajokkal, például körömvirággal együtt keresztallergia alakulhat ki, ezért ismert kamillaallergia esetén, a fészekvirágzatúak családjába tar­tozó növényfajok alkalmazását el kell kerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!