2014. június 10., kedd

A Kína-tanulmány

Ez a történet olyannyira közérdekű, hogy úgy gondolom, érdemes foglalkozni vele.

Napjainkban egyre több szó esik az egészségi állapotunkról, a betegségekről és a betegségek megelőzéséről. Az Amerikai Egyesült Államokban, mely az egészségügyi ellátásra világviszonylatban a legtöbb pénzt költi, a lakosság kétharmada túlsúlyos, a cukorbetegek száma pedig meghaladja a 15 milliót.

Sajnos nem jobb a helyzet a világ más országaiban, így Magyarországon sem. A szívbetegség ma is ugyanolyan nagy számban szedi áldozatait, mint harminc évvel ezelőtt. A rák elleni harc, mely az 1970-es években kezdődött, jócskán mutatott fel eredményeket, mégis, a rákos megbetegedések száma évről évre növekszik. Mndeközben egyre több gyógyszert fogyasztunk, remélve, hogy ezzel helyreállíthatjuk az egészségünket.

Pedig egészségünk elsősorban a táplálkozásunktól függ: attól, hogy mit eszünk reggel, délben és este.

Az úgynevezett Kína-tanulmány, a világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi orvosi kutatása, világosan és közérthetően mutatja be, hogy milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek – a szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek – között. Szerzője, Dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora. Miközben számtalan, táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el a publikált eredményeivel, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál mindannyiunk számára. Nemcsak a szakembereknek, hanem főként és elsősorban a széles nagyközönségnek szól a kutatása.

A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok, mögöttük komoly, évtizedes orvosi, laboratóriumi és statisztikai kutatások állnak. Bebizonyítja, hogy aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát, valamint a gyógyulás valódi útjára léphet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!