2014. július 14., hétfő

Patch Adams

Hunter Campbell Adams, akit a világ Patch Adams-ként ismert meg, 1945-ben született az Amerikai Egyesült Államokban. Egyetemet végzett, hivatásos orvos, vagy mondjuk úgy, orvos-forradalmár, aki a betegek lelki gondozásának egy nagyon különleges formáját találta föl. Ő a sokunk által ismert bohócdoktor mozgalom szülőatyja, amely keretében, minden évben egy nemzetközi önkéntes csapattal látogat el különböző helyekre a világon, hogy örömet szerezzenek árváknak, betegeknek és más rászorulóknak.

Dr. Kataria és Patch Adams
Patch Adams fáradhatatlanul harcol a béke, az igazságosság és a valódi gondoskodás ügyéért, valamint a dogmatizált, lobbista egészségügyi rendszer megváltoztatásáért.

Egy új egészségügyi modell létrehozója,  amelyben mindenféle gyógyító művészetet szívesen fogadnak, s ahol a betegeket barátként kezelik. Az intézmény, amit létrehozott, a Gesundheit! Intézet, ahol az egészségügyi szolgáltatás díjmentes, s a betegek ottlétét a bizalom, a vidámság és a szeretet hatja át. Tizenkét év alatt 15.000 beteget kezeltek ebben az intézetben.

Patch Adams - Láss csodát!
Miért Patch Adams?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!