2014. május 29., csütörtök

Hahotaklubok

A Hahotaklubok világméretű hálózatát olyan társadalmi klubok alkotják, amelyek önkéntes, megfelelően képzett vezetők égisze alatt működnek világszerte. A szervezet nemzetközi székhelye Bangalore-ban, Indiában található, vezetője pedig Dr. Madan Kataria, hivatásos orvos és kutató.

Amennyiben a Hahota Jóga kifejezést hallod, arra kell gondolnod, hogy a nevetést szerető emberek rendszeresen összejönnek csoportos foglalkozásokra nyilvános helyeken, parkokban, vagy kisebb-nagyobb termekben, iskolai osztálytermekben, vagy akár jógaklubokban, és a gyakorlat során a nevetőgyakorlatok mellett légző- és nyújtó gyakorlatokat végeznek, hogy kiélvezhessék a módszer erőteljes, egészségre gyakorolt, pozitív hatásait.

Ezek a klubok szabadon működnek, nincsenek hierarchikus ellenőrzés alatt. Nincsenek előbbrevaló tagok, mindenki egyenrangú. Minden Hahotaklub egy önálló szervezet, egy szabadon működő egység. Nem tartja őket befolyás alatt semmilyen egyéb célú szervezet vagy intézmény sem. Bár nincsenek szabályok és előírások, a működésre vonatkozóan van pár iránymutatás.

"A Hahota Jóga, mint ahogyan a nevetés is, szabad, ingyenes, nem kerül pénzbe. A Hahota Jógának, csakúgy mint a nevetésnek, nincsen sem vallása, sem nemzetisége, sem politikai pártállása."

Minden Hahotaklubra előírás, hogy:
  • mentes a vallási néztektől és hovatartozástól,
  • mentes a politikai nézetektől és hovatartozástól,
  • valamint hogy nonprofit alapon működik.

A Hahota Jóga gyakorlói a legkülönfélébb emberek, akik gyakran a legkülönbözőbb világlátással rendelkeznek. A Hahotaklubok alkalmával azonban a világról alkotott nézeteiket a szívük egy kis szegletében hagyják, és a jelen pillantban csupán a közös hahotázással foglalkoznak!

Mit jelent az ingyeneség?

A Hahotaklubok olyan társadalmi klubok, amelyek mindenki számára ingyenesen elérhetők, bárhol a világon. Nem számítanak fel semmilyen tagdíjat, ugyanakkor, a működés fenntartásának érdekében, a klub tagjai megosztják egymás között a terembér vagy a technika bérlésének díját. A Hahotaklubok egyfajta önkéntes szolgálatként értékelhetőek, amelyekkel az oktatók nem isteneket vagy hasonló lényeket szolgálnak, hanem a mai modern kor emberét, aki szeretne a stressztől és a fáradtságtól megszabadulni, és szeretne újra találkozni a benne élő gyermekkel.

Ki jöjjön el Hahota Jóga foglalkozásra?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!