2014. március 9., vasárnap

Vadászat

Láttam a tv-ben Bodrogi Gyula házát, s tudomásul kellet vennem, hogy az az ember, akit egy nagyszerű színésznek tartok, abban leli az örömét, hogy kedvtelésből állatokat gyilkol meg. Nem azért, mert éhes, s mert nincs mit ennie, vagy nincs más lehetősége – hanem kedvtelésből, szórakozásból, élvezetből.

Örömet okoz neki az, hogy védtelen állatokkal szemben állva, csőre töltött fegyverrel, rendelkezhet azok életéről vagy legfőképpen haláláról, és büszkén mesél az ezzel kapcsolatos élményeiről.

Szeretném ha mindenki tisztán láttná, hogy a vadászat a vadakkal való foglalatoskodást, gondozást, etetést, gazdálkodást jelenti, s elég szerencsétlen, hogy manapság a vadászat szót a vadak lelövésével azonosítják. Magyarországon 50 000 vadászengedély van forgalomban, miközben az 50 000 ember 99%-a valójában lövész, sőt, orvlövész, semmi több.

Gerald Durrell-től olvastam többtucatnyi könyvet, azok egyike volt a "Vadászat felvevőgéppel". Mennyire más hozzáállás, s mennyi mindent tett ez az ember a vadakért! Ő igazi vadász, a szó legnemesebb érelmében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!