2014. március 27., csütörtök

Amit nem tettél meg 30 évesen!

Egy felmérést olvastam azzal kapcsolatban, hogy vajon mi az a tíz dolog, amit az emberek nagyon megbánnak, ha nem kezdték el megtenni harminc éves korukban. A következő eredmény született - nem fontosági sorrendben.
  • Már 30 éves korban el kellett volna kezdeni gondolni a nyugdíjas évekre, félretenni a fizetésük 10 százalékát, de legalábbis visszafizetni a tartozásokat. Egy válás vagy egy súlyos egészségügyi probléma teljesen csődbe viszi a legtöbb embert - miközben az az ötvenéves nő, aki harmincévesen nagyon keveset keresett és egyedül nevelte két gyerekét, e de már figyelt arra, hogy a kevésből is spóroljon, mára stíbil anyagi helyzetben lehet.
  • Arra figyelmeztetnek minket az idősebbek, hogy nem vagyunk felkészülve arra, hogy a testünk milyen gyorsan le tud robbanni, s hogy azért nehéz ezzel szembesülni, mert nem akarjuk észrevenni a változásokat. A legtöbben azt mondták: "Ha visszamehetnék az időben, egészségesebben étkeznék és sportolnék."
  • Ne toleráljunk olyan embereket, akik rosszat tesznek nekünk, akármilyen téren. Pénzügyi okokból se, érzelmi okokból se, sőt, a gyerekek vagy az elvárások, szabályok miatt se. Nem szabad olyanokkal barátkozni, akik valamilyen módon károsan hatnak ki az életünkre, viszont erősíteni kell a kötelékeket az építő hatású emberekkel.
Ez volt a három legfontosabb...

(forrás: Mark Manson)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha építő szándékkal teszed, szólj hozzá bátran a bejegyzéshez!